Motora on nuorisoseura, joka järjestää kansantanssin opetusta Joensuussa. Motora tarjoaa yhteisöllistä, korkeatasoista ja kasvatuksellista harrastustoimintaa, painopistealueena karjalainen kansantanssi ja -musiikki. Toimintaan kuuluu olennaisena osana esiintyminen ja erilaisiin tanssitapahtumiin osallistuminen. Motora myös tuottaa uusia tanssiproduktioita uudistaen ja kehittäen kansantanssia tässä päivässä ja yleisöä palvellen. Motoran toiminnassa on mukana noin 150 lasta, nuorta ja aikuista.
Seurassa toimii 11 lasten, nuorten ja aikuisten kansantanssiryhmää. Ryhmien ohjauksesta vastaavat tanssinopettajat sekä koulutetut kansantanssiohjaajat ja vierailevat tanssinopettajat ja koreografit. Tanssisäestyksistä huolehtii Motoran oma Rälläkkä-yhtye, joka taidokkaalla soitollaan varmistaa askelten osumisen kohdalleen ja esiintymisten hyvän tunnelman.
Motoran ryhmät esiintyvät paljon niin kotiseudulla kuin valtakunnallisilla ja kansainvälisilläkin festivaaleilla. Ryhmät ovat menestyneet hyvin kansantanssiryhmien valtakunnallisissa luokittelutilaisuuksissa. Motoralla oli kaudella 22-23 lähes 30 eri esiintymistilaisuutta ja näissä esityksissä yleisönä 5 000 katsojaa. Motoran toiminta on saanut runsaasti tunnustusta valtakunnallisella tasolla, mm. Lapsen Päivä -palkinnon ja Vuoden kansantanssiyhtye -tittelin.
Motora-kansantanssiryhmän perustivat Rauni ja Sakari Riikonen vuonna 1968. Riikoset ohjasivat tanssiryhmää vuoteen 1993 saakka. 1970- ja 80-luvuilla Motora oli merkittävä suomalaisen kansantanssin uudistaja: ryhmä pysyi tiukasti perinteessä, mutta etsi samalla uusia ilmaisutapoja ja vei kansantanssia rohkeasti näyttämölle. Motora rekisteröityi yhdistykseksi vuonna 1994.
2000-luvulla Motoran tanssiohjelmisto on painottunut uusiin kansantanssikoreografioihin, mutta perinteistäkään kansantanssia ei ole unohdettu. Samalla toiminta on laajentunut yhdestä kansantanssiryhmästä kokonaiseksi tanssi- ja musiikkiseuraksi.
Motoran toimintaa rahoitetaan avustuksilla ja harrastajien maksamilla lukukausimaksuilla. Kuten muissakin yhdistyksissä, myös Motorassa talkootyöllä on merkittävä osuus toiminnan pyörimisessä. Motorassa työskentelee osa-aikaisia tanssinopettajia ja ompelija tukemassa ja täydentämässä harrastajien ja talkoolaisten työtä.
Motora kuuluu Suomen nuorisoseurat ry:hyn.